Uitslag open water 13 september in Hank

Zaterdag 13 september werd het open water seizoen afgesloten met de wedstrijd in Hank. Een grote ploeg van Neptunus '58 ging hierbij het water in.

Vera Hellings startte als eerste, op de kilometer vrije slag bij de dames masters. Ze tikte aan als 7e van haar leeftijd en als derde Brabantse. In het eindklassement voor de Brabant-beker behaalde ze eveneens de derde plaats.

Mark Schellekens zwom diezelfde afstand bij de junioren. Hij werd 15e. In de Brabant-beker eindigde hij als 4e op nog geen zes seconden van het podium. Bij de meisjes zwommen Anouk van Helvoirt, Zoë Hellings en Shirley Voets de kilometer vrij. De oudste van de drie, Anouk, was het snelste en werd 32e. De twee jaar jongere Zoë eindigde niet lang daarna als 38e. Ze was de zevende van haar leeftijd. Shirley tenslotte had erg veel last van de kou en werd 51e.

Isa vd Ven zwom bij de meisjes minioren 4 en 5 de 500 meter vrije slag. Ze tikte als 17e aan en werd 9e in de Brabant-beker. Bij de allerjongsten, de jongens minioren 1-2-3 was de strijd om de podiumplaatsen voor het Brabants klassement voor deze wedstrijd al beslist, maar toch werd er nog flink gestreden. Jeffrey Voets zwom op de 250 vrij naar de 2e plaats en bleef daarbij de nummer 3, Xander Korsman van de Biesboschzwemmers, net voor. Het verschil bij de finish was maar een halve seconde. Ook in het Brabants klassement werd Jeffrey 2e.

Voor de masters stond ook weer de kilometer schoolslag op het programma. Marios vd Bersselaar werd op zijn verjaardag 13e in zijn tweede tijd ooit. In de strijd om de Brabant-beker eindigde hij als 7e. Bij de dames zwom Miranda vd Ven mee. Ze werd 6e en in het Brabants klassement eindigde ze als 4e.

Mark Schellekens stond na vier wedstrijden nog eerste in het klassement van de schoolslag junioren, maar zijn concurrent Sven Kardol (Nuenen) stond nog geen punt achter hem, dus de strijd in Hank zou de beslissing moeten brengen wie er als eerste en wie als tweede zou eindigen. De eerste baan lag Mark nog op de voeten van Sven, maar in het tweede deel van de race zwom Sven weg van de rest van het veld en finishte hij met zo'n 16 seconden voorsprong op Mark, die in deze race 4e werd. Hierdoor werd Sven eerste en Mark tweede in de Brabant-beker.

Ook bij de meiden was Neptunus '58 nog in de race voor een prijs bij de Brabant-beker. Lara vd Ven stond namelijk eerste bij de junioren 1, en als ze deze plaats vast zou houden, zou ze de 'aanmoedigings-prijs' in ontvangst mogen nemen. Lara tikte in Hank aan als 22e en bleef haar Vughtse concurrente daarmee nipt voor, waardoor de Schijndelse zich verzekerde van een beker. Voor Lara had ook Anouk van Lokven de finish bereikt, zij werd 12e. Shirley stond voor de start nog steeds te bibberen van de kou na de kilometer vrije slag, maar ging toch weer het water in. Ze eindigde met als 25e.

De laatste afstand dit seizoen was de 2 kilometer vrije slag bij de dames, waarop Neptunus '58 goed vertegenwoordigd was met maar liefst zes deelneemsters. Linda Schellekens was veruit de snelste (een verbetering van haar oude toptijd met bijna twee minuten) en werd 11e. Haar zus Sandra volgde met een 22e plaats. Bij de jeugd waren er drie debutantes op deze afstand. Lisa Smits werd 21e, juniore Anouk van Helvoirt werd 24e en Elke Schellekens eindigde als 25e. Jet vd Bersselaar eindigde als 29e.

Foto's


Bekijk ook de terugblik open water 2008, met de eindstanden in de verschillende klassementen.


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'